Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Om våre kurs

Introkurs

NTNU Flyklubb arrangerer 1-dags introkurs, der man blir introdusert til seilflyging og får sine første turer. På introkurset blir man med til Oppdal sammen med oss, og får begynne å lære å fly sammen med en instruktør. Introkurset er en flott opplevelse uansett om man vil lære å fly, eller bare å ha prøvd seilflyging! Det er ingen teori på introkurset, kun praktisk flyging. Man får være med å fly flyet fra første tur, og lærer gradvis mer og mer om hvordan man kontrollerer flyet. I løpet av kort tid klarer de fleste å fly flyet selv oppe i luften, uten hjelp fra instruktøren! Instruktøren vil hele tiden instruere og hjelpe til så mye som nødvendig, og tar over under landing og avgang.

Vi kaller som regel en enkelt tur for en introtur og 2 eller flere turer på samme dag for et introkurs, men ut over antall turer er det ingen forskjell.

Introkurs arrangeres i sesongen på Oppdal, og datoer blir annonsert på hjemmesiden. Vi er på Oppdal fra august til begynnelsen av desember, og fra februar til begynnelsen av juni.

Veien mot seilflysertifikat

For å få seilflysertifikatet begynner man som elev hos NTNU Flyklubb. Her lærer man å fly ved vår flyskole slik at man til slutt får seilflysertifikat. Etter bare 20 starter kan man fly sin første solo, altså helt alene uten instruktøren i flyet. Aktive elever klarer dette allerede før jul når man begynner i august/september. Vi har flyging med elever hver helg fram til desember, og fra februar til mai, og man melder seg på de dagene man ønsker å fly.

For å begynne som elev betaler man for startpakken (se priser på Om NTNUF -> Priser siden) og blir da elever hos oss. Startpakken inneholder ca 8-10 flyturer og alt av teorimateriell og kostnader for hele halvåret man er inne i. Startpakken gir deg penger på flygekontoen din. Hvert seilflytur koster så 250-350 kr avhengig av slepehøyde, og dette blir trukket fra flygekontoen. På en normal dag som elev flyr man typisk 1-4 turer. Hvis man flyr mer så kan man fylle på slepekontoen. Etter et halvt år betaler man hel- eller halvårsleie, og samme pris (250-350kr) for hver seilflytur. For å få seilflysertifikat trenger man 30 timer i seilfly, noe som ca (men veldig varierende) blir rundt 40-50 starter.

NTNU Flyklubb er en klubb for studenter, så vi forsøker hele tiden å gjøre flyging så billig som mulig for våre medlemmer. Vi jobber hele tiden for at du skal få mest mulig for pengene når du er elev hos oss.

Etter 30 flytimer og noen teoriprøver (vi har teoriundervisning i klubben) kan man ta seilflysertifikat. Da har man mulighet til å ta med venner på seilflyturer, lære å fly akro og mye mye mer.

Medisinske krav og skikkethet

For å fly seilfly er det krav til skikkethet ved å utvise holdninger og oppførsel som er forenlig med føring av fly. På grunn av vektbegrensninger på seilflyene kan man ikke veie mer enn 105kg for å delta på kurs. Ut over dette er det ingen spesielle medisinske krav for å være med på introkurs. Hvis man blir elev og vil fly solo, er det noen medisinske krav man må oppfylle, men disse er ikke veldig strenge. Et vanlig spørsmål er om synskrav: det går helt bra å bruke briller eller linser. Nøyaktige krav kan man lese på lovdata: http://lovdata.no/forskrift/2001-08-23-1068.

Hvis du lurer på noe, spør oss gjerne via kontakskjemaet.