Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Om NTNUFs seilflyskole

NTNU Flyklubb er en godkjent seilflyskole underlagt Norsk Luftsportsforbund (NLF). Vi har to tilbud til deg: Introturer og seilflykurs.

Introtur

Introturen er en morsom opplevelse, enten du ønsker å lære å fly eller bare prøve seilflyging. Det er ingen teori involvert, kun praktisk flyging. Du flyr sammen med en erfaren instruktør og lærer gradvis hvordan du styrer flyet. Etter en kort stund klarer de fleste å fly flyet selv i luften, uten hjelp fra instruktøren! Instruktøren vil alltid veilede og hjelpe deg så mye som du trenger, og tar over under landing og avgang. Trykk her for å booke introtur!

Seilflyelev – veien mot seilflysertifikat

Hvis du ønsker å ta seilflysertifikat, begynner du som elev hos NTNU Flyklubb. Her lærer du å fly gjennom vår flyskole, slik at du til slutt kan få et seilflysertifikat. Etter bare 15 flystarter kan du fly solo, det vil si at du flyr helt alene uten instruktøren i flyet. Aktive elever kan klare dette allerede før jul hvis de begynner i august eller september. Vi har flyging med elever hver helg fram til desember, og fra februar til juni. Du melder deg på de dagene du ønsker å fly.

For å starte som elev betaler du for en startpakke (klikk her for priser) . Startpakken inkluderer omtrent 9-13 flyturer, en loggbok og kostnader for å komme i gang som elev. Startpakken gir deg penger på en Flygekonto. Hver seilflytur koster vanligvis mellom 300 og 450 kroner, avhengig av hvor høyt flyet blir slept opp. Disse kostnadene blir trukket fra Flygekontoen din. Som elev flyr du typisk 1-3 turer på en vanlig dag. Hvis du ønsker å fly mer, kan du fylle på Flygekontoen din. Etter et halvt år med startpakke betaler du årlig eller halvårlig leie for de neste semesterene, og samme pris (300-450 kr) for hver seilflytur. For å få seilflysertifikat trenger du minimum 15 timer og 45 starter på seilfly.

NTNU Flyklubb er en klubb for studenter, så vi prøver alltid å gjøre flyging så billig som mulig for medlemmene våre. Vi jobber hardt for at du skal få mest mulig for pengene når du er elev hos oss.

Etter minimum 45 starter og noen teoriprøver kan du fly opp til seilflysertifikat. Etter bestått oppflyging kan du ta med venner på seilflyturer, lære å fly akrobatikk og mye mer.

Medisinske krav og skikkethet

For å fly seilfly er det krav til skikkethet ved å utvise holdninger og oppførsel som er forenlig med føring av fly. På grunn av vektbegrensninger på seilflyene kan man ikke veie mer enn 105kg. Ut over dette er det ingen spesielle medisinske krav for å være med på introtur. Hvis man blir elev og vil fly solo, er det noen medisinske krav man må oppfylle, men disse er ikke veldig strenge. Et vanlig spørsmål er om synskrav: det går helt bra å bruke briller eller linser. Nøyaktige krav kan man lese på lovdata: http://lovdata.no/forskrift/2001-08-23-1068.

Hvis du har noen spørsmål eller ønsker mer informasjon, er du velkommen til å kontakte oss via kontaktsidene våre. Vi er her for å hjelpe deg!