Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Handikaptilpasset seilfly

NTNUF åpner våren 2024 Midt-Norges første og eneste seilflytilbud for dem med funksjonsnedsettelse i beina. Til dette har vi fått støtte av stiftelsen DAM til å anskaffe et splitter nytt seilfly med handikaptilpasset siderorskontroll. Normalt sett styrer man sideroret i et fly med bena. Dette flyet leveres imidlertid med en ombygging der sideroret også kan styres med venstre arm. Flytypen er av typen DG1001 Club Neo, som klubben har erfaring med ifra før, herunder klubbens DG1000S (LN-GCN).

Hele prosjektet begynte med at klubben fikk inn et ivrig medlem i begynnelsen av 20-åra som ønsket å fly. Utfordringen var at vedkommende satt i rullestol, og derav hadde vi ingen fly med den nødvendige tilpasningen slik at han kunne fly hele flyet alene.

Flyklubben har inngått et samarbeid med Paraidrettsenteret i Trondheim for å markedsføre tilbudet til gjeldende interessegrupper. Dette for å skape et sterkt miljø i klubben for denne brukergruppen.

En av de store motivasjonene for oss med dette prosjektet er å tilgjengeliggjøre den store friheten det er å kunne fly. Du glemmer fort at du sitter i et fly når du flyr seilfly. Det kan sammenlignes med å ta på seg en ryggsekk, for så å fly av gårde. Nettopp dette tror vi er en sterk motivasjon for egentlig alle til å begynne å fly. Du får en helt ny og egen tilgjengelighet til fjellet, som de fleste andre bare kan drømme om.


Sponsorer

Sponsor: Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam (prosjektnummer 2021/HE2-370387).

Beløp innvilget: 1 400 000 NOK

Om sponsoren: Stiftelsen Dam har 45 medlemsorganisasjoner, som alle jobber innen helse og frivillighet i Norge.

Stiftelsen er finansiert med spillemidler, og får en andel (6,4 prosent) av overskuddet til Norsk Tipping.

Midlene deles ut til prosjektarbeid i frivillige helseorganisasjoner, innen forebygging, rehabilitering og forskning. Frivillige helse- og pasientorganisasjoner med godkjent søkerrett i Stiftelsen Dam kan søke om støtte, uavhengig av om organisasjonen er medlem i stiftelsen.


Om flyet

Flyprodusent: DG Flugzeugbau GmbH
Modell: DG1001 Club Neo
Besetning: To personer
Transponder: Ja
Lengde: 8.6m
Vingespenn: 18m
Maks hastighet: 270 km/t
G-begrensinger: +7/-5
Glidetall: 1:41

Du kan lese mer om flyet på fabrikantens nettsider ved å trykke her!

Omtale i media

Norges Idrettsforbund (19.06.2021): “Midler fra Stiftelsen Dam bidrar til å øke mangfoldet i idretten

Nordic Gliding (25.06.2021): “NTNU satser på nyt handikap-tilpasset fly

Video om prosjektet


Meld din interesse!

Er du i målgruppen og synes dette høres spennende ut? Ta kontakt med oss da vel! Vi tilbyr omvisning på klubbhuset i Trondheim og på Oppdal flyplass. I tillegg kan vi by på en uforpliktende introtur, slik at du får en følelse av hvordan det er å fly!

Fornavn

Etternavn

Telefonnummer

E-postadresse

Melding

Success

Din forespørsel ble sendt inn!

Error

Beklager! Din forespørsel ble ikke sendt inn.. Oppdater siden (F5) eller prøv igjen fra en annen nettleser!