Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Praktisk informasjon introkurs

Velkommen på introkurs! For at du skal få en best mulig dag har vi laget denne huskelisten til dagen du skal ut å fly:

Oppmøte

Oppmøte er på klubbhuset vårt Paulinegård, like ved Gløshaugen. Du kan finne et kart på Kontakt Oss siden.

Oppmøtetidspunkt er kl 07:00 dersom introkurset ditt er på en lørdag, og 09:00 på en søndag. Møt presis, vi kjører fra Trondheim umiddelbart etter oppmøtetidspunktet.

Pakkeliste

  • Klær for å være ute en hel dag (jakke, lue, hansker, bukse, avhengig av årstiden). Ta heller med for mye klær enn for lite.
  • Solbriller
  • Mat og drikke for hele dagen (vi stopper på en bensinstasjon for kaffe på veien til Oppdal)

Tidsplan for dagen

Etter oppmøte på klubbhuset fordeler vi oss utover de bilene som er tilgjengelige, og kjører mot Oppdal. Det tar ca en og en halv time å kjøre til flyplassen. Når vi kommer fram så gjør vi klar flyene, og flyr fram til kl 18:00 på lørdag og 20:00 på søndag, eller til solnedgang.

Under selve flygingen sitter du som elev sammen med en instruktør i seilflyet. På de første turene flyr instruktøren avgang og landinger, og du får mulighet til å lære å fly flyet oppe i luften. Eleven flyr gradvis mer og mer selv etter hvert som man får oversikt over de ulike kontrollene. Det er ingen teori på introkurset, kun praktisk flyging.

Det skjer ganske mye på flyplassen, her er en nyttig oppsummering av de konkrete tingene som foregår: En vanlig flydag

Etter flygingen setter vi flyene inn i hangaren igjen og drar vi tilbake til Trondheim. Vi er tilbake i Trondheim rundt kl 20:00 på lørdag og rundt kl 22:00 på søndag.

Da er det bare å glede seg til introkurs!

Har du vært på introkurset, og synes det var gøy? Da kan du fortsette som elev hos oss for å ta seilflysertifikat! Mer info om veien videre finner du her. Oppmelding som elev skjer ved å ta kontakt gjennom Kontakt Oss siden.

Medisinske krav
På grunn av vektbegrensninger på seilflyene kan man ikke veie mer enn 105kg for å delta på kurs. Ut over dette er det ingen spesielle medisinske krav for å være med på introkurset. For ordens skyld nevner vi at man må være edru for å være med i et seilfly.

Vær og andre hendelser
Flyging kan bli avlyst på grunn av dårlig vær eller andre uforutsette hendelser. Dersom dette skjer kan du velge mellom å få tilbakebetalt introkurset eller være med på en annen dato. NTNUF står ikke ansvarlig for eventuelle andre kostnader du måtte ha i forbindelse med introkurset.