Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Om vår skolevirksomhet

NTNU Flyklubbs seilflyskole er godkjent og underlagt NLF. Vi tilbyr i dag full skoling fra “zero to hero”, hvilket vil si at du som elev kan gå fra null erfaring til å få et seilflysertifikat i hånden. I tillegg tilbyr vi også introturer, hvor man får bli kjent med seilflyging under instruksjon av en erfaren instruktør. Under kan du lese mer om disse tilbudene:

Introtur

Introtur hos oss er en flott opplevelse uansett om man vil lære å fly eller om man kun ønsker å prøve ut seilflyging! Det er ingen teori involvert, kun praktisk flyging. Introturen flys sammen med en av våre erfarne instruktører og man lærer gradvis mer og mer om hvordan man kontrollerer flyet. I løpet av kort tid klarer de fleste å fly flyet selv oppe i luften, uten hjelp fra instruktøren! Instruktøren vil hele tiden instruere og hjelpe til så mye som nødvendig, og tar over under landing og avgang. Trykk her for å booke introtur!

Seilflyelev – veien mot seilflysertifikat

For å få seilflysertifikatet begynner man som elev hos NTNU Flyklubb. Her lærer man å fly ved vår flyskole slik at man til slutt får seilflysertifikat. Etter bare 20 starter kan man fly sin første solo, altså helt alene uten instruktøren i flyet. Aktive elever klarer dette allerede før jul når man begynner i august/september. Vi har flyging med elever hver helg fram til desember, og fra februar til juni, og man melder seg på de dagene man ønsker å fly.

For å begynne som elev betaler man for startpakken (klikk her for priser) og blir da elever hos oss. Startpakken inneholder ca 9-13 flyturer, loggbok og kostnader for å komme i gang som elev. Startpakken gir deg penger på Flygekontoen din. Hver seilflytur koster så 300-450 kr avhengig av slepehøyde, og dette blir trukket fra Flygekontoen. På en normal dag som elev flyr man typisk 1-3 turer. Hvis man flyr mer så kan man fylle på slepekontoen. Etter et halvt år med startpakke betaler man hel- eller halvårsleie for påfølgende semester, og samme pris (300-450 kr) for hver seilflytur. For å få seilflysertifikat trenger man 30 timer i seilfly, noe som ca (men veldig varierende) blir rundt 40-50 starter.

NTNU Flyklubb er en klubb for studenter, så vi forsøker hele tiden å gjøre flyging så billig som mulig for våre medlemmer. Vi jobber hele tiden for at du skal få mest mulig for pengene når du er elev hos oss.

Etter 30 flytimer og noen teoriprøver (vi har teoriundervisning i klubben) kan man ta seilflysertifikat. Da har man mulighet til å ta med venner på seilflyturer, lære å fly akrobatikk og mye mye mer.

Medisinske krav og skikkethet

For å fly seilfly er det krav til skikkethet ved å utvise holdninger og oppførsel som er forenlig med føring av fly. På grunn av vektbegrensninger på seilflyene kan man ikke veie mer enn 105kg. Ut over dette er det ingen spesielle medisinske krav for å være med på introtur. Hvis man blir elev og vil fly solo, er det noen medisinske krav man må oppfylle, men disse er ikke veldig strenge. Et vanlig spørsmål er om synskrav: det går helt bra å bruke briller eller linser. Nøyaktige krav kan man lese på lovdata: http://lovdata.no/forskrift/2001-08-23-1068.

Hvis du lurer på noe, spør oss gjerne via kontaktsidene!