Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Ofte stilte spørsmål

Hvor lenge varer sesongkortet i startpakken?

Sesongkortet i startpakken har samme gyldighetsperiode som et vanlig vårkort/høstkort, avhengig av hvilket semester det er innløst i.

Kjøp av startpakke mellom 1. januar og 30. juni gir deg vårkort, mens kjøp mellom 1. juli og 31. desember gir deg høstkort.

Hvordan kjøper jeg startpakke eller flyleie?

Første gangen du melder deg på en Flydag vil du bli spurt om hvilket produkt du vil ha. Kryss av for ønsket Flyleie, så vil kasserer fakturere dette på Flygekonto. Sett så inn pengene til klubbens konto 1503.27.61140, for å holde saldoen på Flygekontoen positiv.

Hva gjør jeg hvis noe er ført feil på Flygekontoen?

Da kontakter du kasserer på mail, kasserer@nthf.org.ntnu.no, så fikser vi det.

Hvordan får jeg studentrabatt på slepeprisen?

For å få studentrabatt på slepeprisen må du sende mail til kasserer@nthf.org.ntnu.no med kopi av gyldig studentbevis.

Får jeg påminnelse når Flyleien går ut?

Ja, påmeldingskjemaet vil spørre deg om å velge ny seilflyleie når den gamle perioden går ut. Når du har valgt ny Flyleie vil dette bli fakturert din Flygekonto.

Hvilken Flyleie bør jeg velge?

Som elev bør man fly relativt ofte for å ha progresjon. Derav anbefaler vi årskort, som gir lavest flyleie for den som flyr jevnlig året rundt. Om man kun skal fly ett semester, bestille flyleie etter startpakke, eller vil bryte opp innbetalingene, anbefaler vi vårkort og høstkort. Om man flyr sjelden med oss, typisk sertifikatpiloter fra andre klubber på besøk på Oppdal, er det lurt å velge timesleie.

Hvor og hvorfor må jeg betale medlemskap til Norges Luftsportsforbund?

Seilflyging er en idrett der vi som idrettsutøvere er organisert under Norges Luftsportsforbund NLF og videre under Norsk Idrettsforbund NIF. Innmelding i NTNU Flyklubb og NLF gjøres via NIF sitt brukersystem https://www.minidrett.no/

Hvordan kommer jeg meg til Oppdal?

Lørdag klokken 07:00 og søndag klokken 09:00 er det oppmøte på klubbhuset Paulinegård ved Lerkendal/Valgrinda for felles transport til Oppdal. Du må huske å betale kjørepenger til den som stiller opp med bil. Dette skal dekke de direkte kostnadene sjåførene har for å stille opp med sine private biler; drivstoff og bomkostnader.

Per 2024 er normal pris for kjøring 100 kr hver vei.

Hva gjør jeg når sesongkortet i startpakken går ut?

Da blir du spurt om å kjøpe ny flyleie, hvor vårkort/høstkort er å foretrekke, i påmeldingskjemaet. Pengene til slep i startpakken vil fortsatt være tilgjengelig som positiv saldo i Flygekontoen din, dersom disse ikke er slept opp. Ny flyleie vil faktureres fra Flygekontoen, så sørg for å betale inn flyleien for å ha positiv saldo.

Hva bruker klubben pengene til?

NTNU Flyklubb er i likhet med ethvert idrettslag en ideell organisasjon hvor alle jobber frivillig. Pengene klubben tar inn på Flyleie går med til å holde seilflyene luftdyktige. Utgifter som forsikring, vedlikehold, CAMO, nedbetaling av lån osv. Inntekter fra slep går med til å betale drivstoff, forsikring og vedlikehold på slepeflyet. Inntekter brukeravgift ENOP går med til å betale vedlikehold og brøyting på selve Fagerhaug flyplass. Flytekniker, styret og ikke minst instruktørene jobber alle frivillig.

Hvordan skaffer jeg flymedisinsk legeattest, og når må jeg ha dette klart?

For å kunne fly solo (alene uten instruktør) må du ha gyldig flymedisinsk undersøkelse (Helseattest klasse LAPL). Å fly solo som elev gjør man tidligst etter 15 starter (flyturer) med instruktør. Du finner en oversikt over godkjente flyleger i Trøndelag her!