Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Mikrolappen eller seilflysertifikat fra før?

Har du mikroflylappen og vil slepe?

NTNU Flyklubb sleper med en WT-9 Dynamic, et moderne mikrofly. Har du mikrolappen og har lyst å slepe? Du får gratis flytid og kommer inn i et aktivt luftsportsmiljø.

NTNU Flyklubb har en godt etablert seilflyskole og et aktivt klubbmiljø. For å kunne fortsette å være en aktiv klubb er vi nødt til å utdanne slepeflygere. For å bli slepeflyger kreves det at man allerede har mikroflysertifikat.

For å kunne bli slepeflyger er det et minstekrav på 75 timer motorflytid. Dette kravet må være oppfylt før man får utstedt slepeflyverbevis.

Du må også ha 10 starter i seilfly for å kunne få slepeutsjekk. Dette betyr at du flyr disse startene med instruktør, slik at du får en forståelse av hvordan det er å bli slept av et motorfly. Man må også ha 5 timer flytid på flytypen man skal slepe med. Disse startene og timene kan vi gjennomføre i vår klubb, på bare et par dager. Mange som tar slepeutsjekk fortsetter også å fly seilfly i ettertid ved å ta seilflysertifikat, men det er naturligvis helt valgfritt.

Vår WT-9 Dynamic har en 117 hesters Rotax 912ULS motor, climb-propell og winch til slepeline. Den ble anskaffet i 2014, og har full glasscockpit og er moderne utstyrt. Den har også varmeapparat til de litt kalde vinterdagene.

Vi kan tilby sponsing av slepeflyverutsjekk! Ta kontakt for mer info! Her har du mulighet til å få gratis flytimer, enten du vil opprettholde sertifikat, bare liker å fly eller ønsker å bli med i et nytt luftsportsmiljø.

Ta kontakt med oss her

Har du allerede seilflysertifikat?

Etter at man har fått sitt seilflysertifikat, kan man fly når man vil, man kan ta med passasjerer, lære strekkflyging, acroflyging osv. Det er her det virkelig starter…

Fra vår base på Oppdal er det stort sett alltid noe å fly på! Fjellbølger, hang og termikk står i kø for å bære deg frem! For å fly strekk med klubbens fly kreves gjennomført strekkleir. Vi har aktivitet stort sett hver helg hele sesongen i tillegg til påskeleir, høstleir og mange langhelger.

Besøkende med egne fly er velkomne til å fly sammen med oss. Ta gjerne kontakt så vi vet at du kommer, og husk å opprette en slepekonto før første slep.

Fra juni til juli flyr vi vanligvis fra rikssenteret på Elverum.

Ta kontakt for mer info eller kom innom en helg!